Vip Fegyver Menü CS2 CounterStrikeSharp C# !!!Sziasztok!
Már egy ideje figyelemmel kísérem a CS2 szerveroldali modding körüli fejleményeket, és őszintén szólva nagyon megörültem, amikor láttam, hogy a közösség a CounterStrikeSharp és a C# irányába indult el.
Több éve foglalkozom C# programozással, de eddig főleg más területeken használtam. Fantasztikus érzés, hogy végre jött egy olyan platform, ahol egy számomra kedves játékban is kamatoztathatom a tudásomat. Ez egy remek lehetőség a gyakorlásra, és már el is kezdtem nézegetni, hogyan lehet kisebb-nagyobb plugineket írni a játékhoz.
Nagyon örülök, hogy egy modern és sokoldalú nyelven fejleszthetjük a szervereinket.
A legfontosabb tudnivaló, hogy a klasszikus SourceMod, amit a CS:GO és más Source motoros játékoknál használtunk, a CS2 megváltozott motorja (Source 2) miatt nem kompatibilis. Bár a háttérben folyik a SourceMod 2 fejlesztése, ez egy hosszadalmas folyamat, és jelenleg nincs hivatalos, stabil kiadása.
A jelenlegi megoldás: CounterStrikeSharp
Ahelyett, hogy a SourceMod 2-re várnánk, a modding közösség létrehozta a CounterStrikeSharp (CSS) nevű keretrendszert. Ez egy modern,
C# alapú megoldás, ami lehetővé teszi szerveroldali pluginok fejlesztését CS2-höz. Lényegében ez vette át a SourceMod szerepét az új játékban. Remélem érthető, ha nem akkor kérdezz nyugodtan!
Metamod:Source telepítése: A CounterStrikeSharp működéséhez elengedhetetlen a Metamod:Source. Ez egyfajta "híd" a játékszerver és a modok (mint a CounterStrikeSharp) között. Mindig a legfrissebb, fejlesztői ("dev") verziót keresd, ami kompatibilis a CS2-vel.
* CounterStrikeSharp telepítése: Miután a Metamod fut a szervereden, telepítheted a CounterStrikeSharp-ot. Ezt általában a csgo/addons/ könyvtárba kell másolni a szervereden.
Ez a plugin a következőket tudja: VIP Felismerés: Azokat a játékosokat ismeri fel VIP-ként, akik rendelkeznek az "a" (AdminFlags.Generic) immunitás flaggel.
Automatikus Menü: Minden kör elején, a spawnoláskor automatikusan felugrik egy fegyverválasztó menü a VIP játékosoknak.
Csapatspecifikus Fegyverek: A menüben a játékos csak a csapatának megfelelő elsődleges fegyvert (pl. AK-47 vagy M4A4) tudja kiválasztani.
Fegyvercsomagok: Többféle előre definiált csomag közül lehet választani (pl. Roham, Mesterlövész).
Ingyenes fegyverek: A fegyverek és felszerelések kiválasztása teljesen ingyenes.
Használat Korlátozása: Egy játékos körönként csak egyszer választhat csomagot.
/fegyver Parancs: Ha a játékos nem választott a menüből, a /fegyver (vagy !fegyver) paranccsal újra előhívhatja azt. Ha már választott, a parancs nem működik az adott körben.
Visszajelzés: Sikeres választás után privát chat üzenetet kap a játékos.
A plugin, hamarosan elérhető lesz, csak fel kell töltenem egy külső oldalra, mert a .cs fájlt nem engedi feltölteni.
UP, itt van a letöltő link, de beillesztem a forráskódot is: Rejtett tartalom
A tartalom csak bejelentkezett felhasználók részére látható.
Forráskód: Rejtett tartalom
A tartalom csak bejelentkezett felhasználók részére látható.
Vannak itt mások is, akik C#/.NET vonalról érkeztek a CS2 modding világába?