A ping nagyban függ attól is, hogy milyen messze vagy a géptől. Német szerverek valóban kevésbé laggolnak ennek főleg az az oka, hogy a németek tudják azt amit a magyarok nem (kivéve én

:D) külföldön csak olyan szervert árusítanak ami minimum 2000 FPS el fut ezzel szemben a magyarok vegyük például a narancs fekete színekben "pompázó" hostingot árusít olyan szervert is aminek az FPS e teljesen alapon alig éri el az 500 at. Nekem a mostani vps emen amit csak webszerverként használok sikerült elérjem a 6000 FPS-t 1 giga rammal 1 maggal egy normális szervergépben min 32 giga ram és 8 mag van azzal kihozható akár a 10000 FPS is. Nem beszélve arról, hogy anyagilag és minőségben is jobban megéri VPS-t bérelni mint játékszervert igaz max 1000 Ft -al drágább mint egy 32 slotos cs1.6 szerver, de vps ről annyi szervert futtatsz amennyit elbír.
Ha a narancs fekete hostnál maradunk egy 18 slotos szerver 1600 Ft én tudok olyan hostingot ahol 1300 Ft ért kapsz normális VPS-t ami teljesen megfelel 1.6 szerverek futtatására (5 szervert elbír laggmentesen 1500-2000FPS el 32 játékossal) szóval jobban megéri