hlmod.hu

Magyar Half-Life Mód közösség!
Pontos idő: 2020.08.05. 00:09



Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 84 felhasználó van jelen :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 83 vendég

A legtöbb felhasználó (652 fő) 2015.05.25. 22:38-kor tartózkodott itt.

Regisztrált felhasználók: Nexd az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján

Utoljára aktív
Ahhoz hogy lásd ki volt utoljára aktív, be kell jelentkezned.



Az oldal teljeskörű
használatához regisztrálj.

Regisztráció

Kereső


Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ]  Oldal Előző 1 2 3 Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2020.06.27. 17:17 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2019.07.19. 10:58
Hozzászólások: 160
Megköszönt másnak: 35 alkalommal
Vieni írta:
Alekvar írta:
Vieni írta:
Valamit elírtál valszeg xd

  1. Vipideje[id] = get_systime() + 60*60*24*2 // Így adom hozzá.


Mit irtam el ?


Ellenörzés, mentés vagy beolvasás?


Mentésben szimplán levan mentve a Vipideje[id] - nincs semmi más.

Ellenörzés:

  1. public vipCheck(id)
  2. {
  3.  if(Vipideje[id] >= get_systime())
  4.     VanVip[id] = 1;
  5.  else
  6.     VanVip[id] = 0;
  7. }


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.28. 13:03 
Offline
Tud valamit
Avatar

Csatlakozott: 2018.01.28. 19:04
Hozzászólások: 126
Megköszönt másnak: 13 alkalommal
Megköszönték neki: 42 alkalommal
Alekvar írta:
Mentésben szimplán levan mentve a Vipideje[id] - nincs semmi más.

Ellenörzés:

  1. public vipCheck(id)
  2. {
  3.  if(Vipideje[id] >= get_systime())
  4.     VanVip[id] = 1;
  5.  else
  6.     VanVip[id] = 0;
  7. }


vipCheck mikor fut le?

_________________
[ MasterGaming ]

[ TS3 -- Discord ]
[ FB Oldal -- FB Csoport ]

[ CS1.6 Szerverek ]

Hamarosan


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.28. 17:01 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2019.07.19. 10:58
Hozzászólások: 160
Megköszönt másnak: 35 alkalommal
Vieni írta:
Alekvar írta:
Mentésben szimplán levan mentve a Vipideje[id] - nincs semmi más.

Ellenörzés:

  1. public vipCheck(id)
  2. {
  3.  if(Vipideje[id] >= get_systime())
  4.     VanVip[id] = 1;
  5.  else
  6.     VanVip[id] = 0;
  7. }


vipCheck mikor fut le?


Másodpercenként ellenőrzöm.

  1. set_task(1.0, "AutoEllenorzes",_,_,_,"b");


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.28. 17:23 
Offline
Tud valamit
Avatar

Csatlakozott: 2018.01.28. 19:04
Hozzászólások: 126
Megköszönt másnak: 13 alkalommal
Megköszönték neki: 42 alkalommal
Szerintem magában a visszafejtésben van a hiba, hogyan hívod le azt, hogy mennyi idő van belőle hátra?

Kód:
if(userHasVip(id))
   // Van vip
else
   // Nincs vip

userHasVip(id)
{
   if(gVipTime[id] >= get_systime())
      return true
   
   return false
}


Én valahogy így oldanám meg az ellenőrzését egyébként

_________________
[ MasterGaming ]

[ TS3 -- Discord ]
[ FB Oldal -- FB Csoport ]

[ CS1.6 Szerverek ]

Hamarosan


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.30. 12:08 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2019.07.19. 10:58
Hozzászólások: 160
Megköszönt másnak: 35 alkalommal
Vieni írta:
Szerintem magában a visszafejtésben van a hiba, hogyan hívod le azt, hogy mennyi idő van belőle hátra?

Kód:
if(userHasVip(id))
   // Van vip
else
   // Nincs vip

userHasVip(id)
{
   if(gVipTime[id] >= get_systime())
      return true
   
   return false
}


Én valahogy így oldanám meg az ellenőrzését egyébként


Tudnál egy konkrétumot mutatni, mert sajnos nekem sehogy se jön össze. :/


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.30. 12:46 
Offline
Tud valamit
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.09. 17:01
Hozzászólások: 125
Megköszönt másnak: 39 alkalommal
Megköszönték neki: 20 alkalommal
Alekvar írta:
Vieni írta:
Valamit elírtál valszeg xd

  1. Vipideje[id] = get_systime() + 60*60*24*2 // Így adom hozzá.


Mit irtam el ?


Addig oké hogy így adod hozzá, de hogyan formatálod az időt ? Talááááán az a hiba.

_________________
MasterGamingTeam

TS3DC
FBGFBS
MG cs 1.6 szerverek

MG team weboldal: Hamarosan


"I Don't Do Drugs I Just Smoke Weed"


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.30. 15:04 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2019.07.19. 10:58
Hozzászólások: 160
Megköszönt másnak: 35 alkalommal
HellEnergY írta:
Alekvar írta:
Vieni írta:
Valamit elírtál valszeg xd

  1. Vipideje[id] = get_systime() + 60*60*24*2 // Így adom hozzá.


Mit irtam el ?


Addig oké hogy így adod hozzá, de hogyan formatálod az időt ? Talááááán az a hiba.


  1. format_time(sTime , charsmax(sTime), "%d -%H:%M:%S", g_VipTime[id]);
  2. if(g_VipTime[id] >= get_systime())
  3. formatex(String, charsmax(String), "\wVip^n\w Aktivitás: (\r%s)",  sTime);
  4. else
  5. formatex(String, charsmax(String), "\wVip:\y Nincs^n\d");
  6. menu_additem(menu, String, "1",0);


Szerintem nem jól van megformálva, de így nem vonja az időt, így irja ki: 02-14:57:21 -Amikor megvettem és nem vonja.
Ellenőrzés-e pedig:
  1. vipCheck(id)
  2. {
  3.    if(g_VipTime[id] >= get_systime())
  4.       return true;
  5.    
  6.    return false;
  7. }


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.30. 17:49 
Offline
Tud valamit
Avatar

Csatlakozott: 2018.01.28. 19:04
Hozzászólások: 126
Megköszönt másnak: 13 alkalommal
Megköszönték neki: 42 alkalommal
Idézet:
  1. Pl. pontosan egy óra múlva lekérjük:
  2.  viptime[id] - get_systime() = 60*60*23
  3.  
  4.  Még öt óra múlva..
  5.  viptime[id] - get_systime() = 60*60*18

Szóval ha visszaszámlálva szeretnéd, csak szimplán lekell vonni a vipTime[id]-ből a get_systime()-ot. Ha mínusz érték lesz, nincs vip, azaz a mínusz értékre érdemes egy if-et írni, ami ha igaz, 0-át íratsz ki. Valamint ez ügye másodpercben adja vissza!

Amit te használsz formátum, az konkrét időt kér le, mármint, hogy melyik évben, hányadik hónapban, hányadikán, hány órakor, perckor és másodperckor jár le.

  1. format_time(sTime , charsmax(sTime), "%Y/%m/%d - %H:%M:%S", g_VipTime[id]);
  2. // Év/Hónap/Nap - Óra:Perc:Másodperc


Ügye ezekből levehető, hogy:
  • %Y = Év
  • %m = Hónap
  • %d = Nap
  • %H = Óra
  • %M = Perc
  • %S = Másodperc

Ref: https://www.amxmodx.org/api/amxmodx/format_time

_________________
[ MasterGaming ]

[ TS3 -- Discord ]
[ FB Oldal -- FB Csoport ]

[ CS1.6 Szerverek ]

Hamarosan


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.30. 18:46 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2019.07.19. 10:58
Hozzászólások: 160
Megköszönt másnak: 35 alkalommal
Vieni írta:
Idézet:
  1. Pl. pontosan egy óra múlva lekérjük:
  2.  viptime[id] - get_systime() = 60*60*23
  3.  
  4.  Még öt óra múlva..
  5.  viptime[id] - get_systime() = 60*60*18

Szóval ha visszaszámlálva szeretnéd, csak szimplán lekell vonni a vipTime[id]-ből a get_systime()-ot. Ha mínusz érték lesz, nincs vip, azaz a mínusz értékre érdemes egy if-et írni, ami ha igaz, 0-át íratsz ki. Valamint ez ügye másodpercben adja vissza!

Amit te használsz formátum, az konkrét időt kér le, mármint, hogy melyik évben, hányadik hónapban, hányadikán, hány órakor, perckor és másodperckor jár le.

  1. format_time(sTime , charsmax(sTime), "%Y/%m/%d - %H:%M:%S", g_VipTime[id]);
  2. // Év/Hónap/Nap - Óra:Perc:Másodperc


Ügye ezekből levehető, hogy:
  • %Y = Év
  • %m = Hónap
  • %d = Nap
  • %H = Óra
  • %M = Perc
  • %S = Másodperc

Ref: https://www.amxmodx.org/api/amxmodx/format_time


Hogyan vonjam le a get_systime-t? Ellenőrzésem nem jó akkor?


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2020.06.30. 19:07 
Offline
Tud valamit
Avatar

Csatlakozott: 2018.01.28. 19:04
Hozzászólások: 126
Megköszönt másnak: 13 alkalommal
Megköszönték neki: 42 alkalommal
vipTime[id] - get_systime() = hátramaradt idő másodpercekben

_________________
[ MasterGaming ]

[ TS3 -- Discord ]
[ FB Oldal -- FB Csoport ]

[ CS1.6 Szerverek ]

Hamarosan


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ]  Oldal Előző 1 2 3 Következő


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég


Nyithatsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség és a hlmod.hu csapata
Portal: Kiss Portal Extension © Michael O'Toole