1, Benne van a nevébe, hogy PRIVATEhost. Ergo, e.v -vel csinálom, és a szamlazz.hu weboldalt használom, számlázásra. Tehát, csak barátoknak nyitok szervereket, senki másnak.
2, Értek a Linuxhoz, csak vannak olyan dolgok, amiket sokan nem használnak, és ezért kértem segítséget.
3, Ez semmit nem ér amit írtál, ezt a parancsot én is tudtam. Értelmezd a feltett kérdést, mert sajnos nem ez volt a kérdésem.
terminator100 írta:
Így nem kéne hostingot futtatni, ha nem értesz hozzá, de hogy ne csak off legyen:
putty-ban:
chown -R tulajdonos:csoport /home/mappanév/mappanév/
és ezzel egy példa:
chown -R admin:admin /home/admin/web/
Ha -R-t nem írod oda, akkor csak a fő mappa lesz arra állítva amit beírsz a többi fájl és mappa nem, vigyázz vele, mert ez egy durva parancs, ha véletlenül pl. kiadsz egy ilyet:
chown -R admin:admin /
Akkor kb lehal a fél rendszered...

Amúgy hosztolást bízd rendszergazdákra akik értenek a linuxhoz.
Próbáltam. Sajnos nem segített.
Az a baj, hogy ha pl a user feltölt valamit, akkor így néz ki: user:user
ha a felhasznalo tölt fel valamit, akkor meg így néz ki: felhasznalo:user
Tehát a group-ot sikerült megcsinálni, az addgroupal, azzal nem volt baj. De az hogy a tulajdonos is megváltozzon, az nem sikerült. Próbáltam umaskal, de hiába.
Adek írta:
Szia!
Picit nézelődtem, ha jól gondolom akkor úgy szeretnéd, hogy a mappa tulajdonosa és csoportja is ugyanaz legyen.
Kód:
https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-enable-sftp-without-shell-access-on-ubuntu-18-04
Itt a chown rész lehet a megoldása annak amit szeretnél.
Vagy te folyamatosan szeretnéd váltogatni a csoportot vagy tulajdonosát a mappának?
Remélem picit segített, hanem még olvasok én is, hátha megtaláljuk a megfelelő parancsokat.