hlmod.hu

Magyar Half-Life Mód közösség!
Pontos idő: 2024.04.16. 16:00



Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 95 felhasználó van jelen :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 95 vendég

A legtöbb felhasználó (1565 fő) 2020.11.21. 11:26-kor tartózkodott itt.

Regisztrált felhasználók: nincs regisztrált felhasználó az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján

Utoljára aktív
Ahhoz hogy lásd ki volt utoljára aktív, be kell jelentkezned.



Az oldal teljeskörű
használatához regisztrálj.

Regisztráció

Kereső


Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ]  Oldal 1 2 3 4 Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.05.03. 19:11 
Offline
Nagyúr

Csatlakozott: 2009.11.17. 19:57
Hozzászólások: 752
Megköszönt másnak: 5 alkalommal
Megköszönték neki: 19 alkalommal
Üdv,
Ide leírhatjátok hogyan fogtatok bele a játékba/konfigolásba.

Én is elmondom:

2 évvel ezelőtt Tigermax-nál szerveztünk egy Call of Duty LAN-t és én érkeztem meg utolsóként. Amikor betértem a szobába, láttam hogy lázasan játszanak egy számomra ismeretlen játékkal. Leültettek és elkezdtem én is játszani. A játékot Tigermax szerezte unokatestvérétől akinek szerveres klánja is volt. Elkezdtem ott is játszani, amikor találtunk egy szervert Diwat[#26] névvel ellátva. Csak bámultam az admint abban a Matrixos ruhájában a hangok is nagyon tetszettek, első pálya amin játszottam a de_dust2 volt az azt követő pedig 35hp_2 végül pedig de_nuke. (A többire nem emlékszem)
Elhatároztuk hogy annyira megtetszett Metal klánja hogy mi is alapítunk egyet. Megszületett a .:M@$TeR-=-KiLL3RS:.- (akkoriban menő volt ez a sok jel:).
Elég sokáig élt a klán amikor Tiger felvetette az ötletet hogy béreljünk szervert. Ez meg is történt, persze gondolhatjátok mi történik amikor 1 szervernek 3 tulajdonosa van. (Tigermax, Warezman és jómagam) elkezdtünk veszekedni először apróságokon, aztán már nagyobb dolgokon. (nem részletezem) Végül is már alig vártam hogy hazaérhessek a suliból és játszhassak a Diwaton. Annyira tetszett ez a konfigos dolog hogy felkerestem a Diwat szerver nevében lévő címet és rendeltünk az öcsémmel egy szervert. A klán név is megszületett: .:Gr@nd-=-M@$TeRs:.- Két napig vártunk rá míg elindították a szerót. Egyből mentünk fel és elkezdtünk játszani, terjesztettük a haverok között, akik tovább adták majd megtelt a szerver. Felvettem a jobbnál jobb játékosokat és Warozgattunk is bőven. Amikor nem a CS vel töltöttem az időt akkor pluginokat keresgéltem ha Metal meg fent volt MSN-en akkor őt nyaggattam hogy mondja el a titkait. Persze nem tette. "A tanítás nem az ő feladata." Megpróbáltam visszafejteni a pluginjait de nem jött össze, hát elkezdtem a sajátjaimat írni. Első pluginom a RoundSound később pedig az AdminModel és a MiscStats kezdetleges verziója.
A klán mai napig él, az én vezetésemmel, meg is éltünk pár válságos hónapot de megérte belefogni. A név megrövidült: [G_M]#Cafe*
Valamiért a Diwat már nem adja vissza az akkori hangulatot. :/ Lehet mert már meguntam vagy nem tudom de az indított el ezen az úton hogy felmentem arra a szerverre...


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 08:03 
Offline
Jómunkásember

Csatlakozott: 2008.05.04. 23:33
Hozzászólások: 311
Megköszönték neki: 3 alkalommal
Jó kérdés, de már nem nagyon emlékszem mikor volt. Amúgy suliban LAN partyval kezdtem. =) (fy_pool_day lol)

Amúgy én is megjártam már a Diwat szervereket régen (pub, KZ, Alien), nekem is tetszettek. (admin modellek.. :D)

Nem nagyon tudom idősorrendbe tenni, valamikor mi is alapítottunk klánt (HFW) egy gyenge házi szeróval. :D Pár hónappal utána a tagok rajtam kívül átmentek Sourcebe én itt ragadtam 1.6-nál.. :)


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.05.04. 14:36 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2009.09.26. 10:29
Hozzászólások: 171
Megköszönték neki: 54 alkalommal
Én is megjártam a Diwat-os szervereket, viszont én legelőször a szomszéd havernál láttam a játékot, nagyon megtetszett és el is kértem(Ő nevezett el JoZsi nak is :P ). Feltelepítettem és egyből találomra rá mentem egy szerverre. Nagyon megtetszett a játék. Eközben haverom elmagyarázta a dolgokat, mit, hogy kell... Hamar belejöttem és játszogattam én is nagyon vártam, hogy haza érjek. Teltek a hónapok azóta sok klán megjártam és ekkor kezdett érdekelni ez a cfg-s dolog. Rendeltem egy szervert és "áttanulmányoztam", hogyan épül fel(persze még nem nagyon vágtam a témát). Nem sokára felregeltem ide az oldalra és a fórumra. Itt sokat segítettek nekem és később már én is másoknak. Végül már a haverok MSN-en, Steamen engem kérnek, hogy CFG-zzek. "Röviden" ennyi... ;)

Ők köszönték meg JoZsi nek ezt a hozzászólást: nazz1995 (2015.07.04. 00:21)
  Népszerűség: 2.27%


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.06.02. 23:16 
Offline
Fanatikus

Csatlakozott: 2010.01.05. 21:54
Hozzászólások: 169
Megköszönték neki: 1 alkalommal
Nah ha már ennyien írtátok, én is írnák nektek pár sort, remélem nem ellenzitek ;)

- CS pályafutásomról : Havertól kaptam el CD n, addig azt sem tudtam eszik vagy isszák.Nagyon megtetszett az 1.6, tovább is adtam jó pár barátomnak/ismerősömnek...El döntöttük, hogy csinálunk 1 klánt (9 tag :lol: )a neve <<DM56>> volt. A klán vezető én voltam és a legjobb Haverom.
Később a klán megszűnt...Később beléptem még pár klánba, valahogy mindig sikerült ott is kiharcolnom a vezető szerepet, de azt az élményt mikor a legjobb barátaiddal vagy 1 klánban, nem tudja helyettesíteni semelyik klán sem.

-Configolás :
Már 1.5 éve játszottam, mikor belépem 1 klánba. Az akkori CL megmutatta, hogyan kell 1 plugint berakni a szerverre. Onnantól már magam következtettem a dolgokra, elkezdtem a pluginok sma-ját nézegetni, majd szépen lassan át kezdtem írni néhány dolgot is bennük(pl kiírás).Így lassan haladtam, végül én tanítottam a CL-t a pluginok átírására.
Így lettem az akkori klán szerverjének configosa.Soha nem kértem senkit, hogy tanítson meg plugint írni, inkább csak nézegettem a rövidebb pluginokat és tanultam...
(Még ma sem tudom rengeteg funkcióról, hogy pontosan mire való, majd rájövök 1x, vagy megkérdezem...)

-Pluginírás kezdőknek: Próbálkozzatok meg a commandmenu.txt átírásával, tegyétek minnél bonyolultabbá, így megtanuljátok mire is valók a { } jelek.Tanuljátok meg az "alias" (www.fpsbanana.com oldalon rengetek scriptet találtok 1.6-hoz, ajánlom, hogy nézegessétek őket! Sokat lehet tanulni.)kifejezést használni és miután már ezeket elsajátítottátok,csak ekkor fogjatok neki az egyszerűbb pluginok átírásának...(én is ezekkel kezdtem)

Üdv B$K^^


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.08.13. 06:46 
Offline
Beavatott

Csatlakozott: 2010.08.10. 17:30
Hozzászólások: 82
Megköszönték neki: 2 alkalommal
Nekem báttyám tolta HL1-után 2 héttel az orrom alá hogy inkább játszunk ezzel aztán nem igazán tetszett az 1.6 eleinte mert HL1pörgősebb volt.
Aztán suli után találtunk egy lan termet ahol 75ft / 15 perc ért lehetett gépezni. És tele voltak pakolva a gépek játékokkal
cs 1.5, cs 1.6, cod1 stb...
és így ment jó pár évig... így aztán most itt tartok :D


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.08.14. 12:01 
Offline
Félisten
Avatar

Csatlakozott: 2008.04.28. 16:04
Hozzászólások: 872
Megköszönt másnak: 7 alkalommal
Megköszönték neki: 59 alkalommal
Osztálytárs hozta át 1.5-öt, az akkori betárcsázós nettel online lehetetlen volt, így LAN-ban toltuk 2 szobából. Sehogy se találtam a "másik-csapat-is-hallja-amit-mondasz" funkciót, így googlet hívtam segítségül, ami az egyszerűség kedvéért felrakatta velem amxx-et, és még kismillió plugint hozzá, de ami kelett még nemvolt meg. Szóval kb előbb telepítettem/fordítottam/írtam pluginokat mint ismertem az sv_alltalk cvart. Ezután jött az internet, 1.5-ös idők, tömérdek public/fun szerverrel a kezem alatt, mindenki olyan konfigot akart mint ami azon a szerveren van amit én konfigoltam, bővültek az ismerősök msn-en. Itt ástam bele igazán magam a dolgokba, jöttek a saját pluginok, és idő múlva a klán 1.6-al. Ittmár nem válaltam configot, de a klánnak kelett szerver így synhosting gameadmin lettem. Pár hónapot lehúztam, bár sok időt vett el, ezért otthagytam. Manapság se game, se config, csak az oldal karbantartása ha kedv adódik rá, nameg persze idő.


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2010.09.01. 01:03 
Offline
Újonc

Csatlakozott: 2010.09.01. 00:44
Hozzászólások: 5
Csá mindenkinek!Én ugy keztem hogy egyik haverommal hogy alapitsunk clánt!Ez volt az r1 clán ami a mai napig is müködik csak már nem én vezetem.ennek több oka is van.elöször mikor szerot rendeltünk akkor jó volt meg minden.bytech.hu-n volt a szeronk.nagyon beindult mert egy 16szlotots szero volt és 2 hét alatt fulon televolt.haverommal gondolkodtunk hogy vagy még1 szero vagy inkább keté váljon a clán és testvér clánok maradjunk.itt jötek a problémák,mert a bytech beszart és uj ipét és szervert kaptunk.de nem volt aki megconfigolta volna.5napig könyörögtem a bytechnak de semmi.és ezért döntötem ugy hogy megtanulok.volt egy gyerek aki tudod cfgzni és bevetem a clánba.nagyon jó haverok lettünk éás ö mutatta meg hogy is kell.de csak egy dolgot.és inentöl fogva saját magam probálkoztam.és létrehoztam a maffia steam clán mert stemesek szeretnénk lenni mert jol játszotunk és mindig lecsitereztek.még a mai napig is.pedig csak anyi a titok hogy ts2 beszélek a clánnal és taktik gyakorlásunk is van és különbözö taktikánk.de azért igy sem vagyunk veretlenek.mikor már a maffia clánt létrehoztam akkor sokat is tudtam már.de hogy tökéletesitsem a tudást és ez gyakorlás nélkül nem megy igy sok embernek configoltam és megvoltak elégedve.és én igy tanultam meg.a clánom még mindig létezik és aki warozni akar velünk az vegyen fel msnre davids88@freemail.hu és thx ha elolvastad


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2011.08.15. 22:03 
Offline
Lelkes

Csatlakozott: 2011.08.15. 10:43
Hozzászólások: 19
én tesomtol néztem el a játékot és mi is lan ba toltuk de neki lett barátnője és nem nagyon játszott így át mentem net-re em lékszem dust_2-őn keztem utána egy gungame-s zombi szerora mentem át játszotam vele egész nyáron ezért el romlott a gépem ujat kaptam aminek a monitorja nem volt szines meg a gép is valami kurwa szar volt el kezdtem megin cs-zni és egyszer csak fekete lett a kép és a gépnek anyi volt.Utána kaptam egy jobb gépet meg egy ujj monitort először csak botok ellen mentem utána át tértem emberesre de nem tudtam sokáig játszani mert nekem a zombis szerok jobban tetszetek utána nem játszotam 1 évig és most kb 4 hónapja ujra el kezdtem de bele untam hogy egy fojtába bannolnak csak úgy meg már rég szeretem volna egy szerót ugy hogy most szerot csinálok ha tudnák xddd


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 19:36 
Offline
Őskövület
Avatar

Csatlakozott: 2011.09.26. 20:33
Hozzászólások: 2105
Megköszönt másnak: 28 alkalommal
Megköszönték neki: 33 alkalommal
sziasztok
nekem egy haverom hozta a pendrive-ján.
elvileg csak progikat hozott volna, de rátelepitette cs-t is.
akkor még csak new game-ban nyomtam és cs_italy-n (ez volt 4 éve)
akkor még vásárolni se tudtam mindig csak a halottak fegyverét vettem fel.
Online-on csak jóval késöbb (1 évvel) jöttem rá hogy hogy kell játszani.
haverom átjött egyszer ( nem ugyanaz) és ő is ismerte a cs-t ráadásul a bátyjának volt egy szervere amit Flesh Gamingnak hívtak és megmutatta hogy kell console-ból csatlakozni szerverre, még ma is emlékszem mi volt a kód meg az ip xD : connect ...
na jó nem emlékszem :D, azon a szerveren nyomtam sokáig már szinte mindenki ismert aztán 1 évvel késöbb egy kis csínyért ( cheatért xD) kiraktak de nem sokkal késöbb meg is szűnt a szerver aztán utána fél évig nyomtam egyéb szervereken majd megtaláltam a flesh gamingot csak más ip-n de már nem volt olyan jó mert nem a régi haverok jártak rá igy abba is hagytam azt a szerót igy jártam más szerókra aztán elkezdtem hanyagolni a cs-t végül féléve leálltam a játékkal. Persze volt azalatt nem is 1 szerverem meg stb.
persze nem a cs-vel álltam le csak az 1.6-al és folytatom cso-n.
Nekem ez a kezdési történetem :)


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Te hogyan kezted?
HozzászólásElküldve: 2011.12.20. 13:12 
Offline
Őstag
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.27. 23:19
Hozzászólások: 1023
Megköszönt másnak: 3 alkalommal
Megköszönték neki: 11 alkalommal
xD én ugy kezdtem el cszni, hogy rossz játékot töltöttem le. xD

_________________
[kozep]t/s[/kozep]


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ]  Oldal 1 2 3 4 Következő


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég


Nyithatsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
Portal: Kiss Portal Extension © Michael O'Toole