Na már most. A "key" változóba kéred le a menüpont információit, azaz azt is, hanyadik menüpont. Ez által nincs szükséged case-ekre, amíg minden menüpont ugyan azt csinálja. Itt egy gyakorlati példa.
Ugyebár a fent leírt for ciklussal megcsináltuk a menüpontokat. Most akármelyiket választjuk ki, ahol a for ciklusban az "i" változó volt, oda "key"-t kell írnunk.
SMA Forráskód: [ Mindet kijelol ]public ladamenuH(id, menu, item) {	if( item == MENU_EXIT )    	{    		menu_destroy(menu);    		return PLUGIN_HANDLED;    	}    	new data[9], access, callback, szName[64]    	menu_item_getinfo(menu, item, access, data,charsmax(data), szName,charsmax(szName), callback)    	new key = str_to_num(data)     	if(lada[key][0] >= 1 && kulcs[id] >= 1)	{		lada[key][0] --		kulcs[id] --		ladanyit(id) //GYK: Ez a láda nyitó funkció	}	else	{		client_print(id, print_chat, "Ládából vagy kulcsból nincs elegendő mennyiséged.")	} 	return PLUGIN_CONTINUE}
Ismétlem, a for ciklusos menüt akkor ajánlanám, ha a menü valamelyik adatát külső fájlból töltöd be, vagy egyszerűbbé akarod tenni a későbbi szerkesztést.
Amennyiben az egyik menüelem mást csinál mint a többi, azt külön kell kezelni.
Erre a példa legyen az, hogy a 3. menüpont (esetünkben ez az, ahol a key változó egyenlő 2-vel, mert a ciklus 0-val
kezdődött,) eldob egy kulcsot.
SMA Forráskód: [ Mindet kijelol ]public ladamenuH(id, menu, item) {	if( item == MENU_EXIT )    	{    		menu_destroy(menu);    		return PLUGIN_HANDLED;    	}    	new data[9], access, callback, szName[64]    	menu_item_getinfo(menu, item, access, data,charsmax(data), szName,charsmax(szName), callback)    	new key = str_to_num(data) 	if(key == 2)	{		if(kulcs[id] >= 1)		{			client_print(id, print_chat, "Eldobtál egy kulcsot.")		}		else		{			client_print(id, print_chat, "Nincs elegendő kulcsod ehhez.")		}	}    	if(lada[key][0] >= 1 && kulcs[id] >= 1)	{		lada[key][0] --		kulcs[id] --		ladanyit(id) //GYK: Ez a láda nyitó funkció	}	else	{		client_print(id, print_chat, "Ládából vagy kulcsból nincs elegendő mennyiséged.")	} 	return PLUGIN_CONTINUE}
Én a külön menüpontokat, amik nem azt csinálják, mint a többi, növekvő sorrendben írnám else if-fel a "tömeggyártott" menüpontok elé. 

Remélem érthető volt a magyarázat, és jól írtam le mindent.