hlmod.hu

Magyar Half-Life Mód közösség!
Pontos idő: 2021.02.27. 07:30



Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 80 felhasználó van jelen :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 78 vendég

A legtöbb felhasználó (1565 fő) 2020.11.21. 11:26-kor tartózkodott itt.

Regisztrált felhasználók: 8mTNNe, Google [Bot] az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján

Utoljára aktív
Ahhoz hogy lásd ki volt utoljára aktív, be kell jelentkezned.



Az oldal teljeskörű
használatához regisztrálj.

Regisztráció

Kereső


Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1 2 Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.02.04. 23:47 
Offline
Jómunkásember
Avatar

Csatlakozott: 2013.12.15. 19:13
Hozzászólások: 419
Megköszönt másnak: 212 alkalommal
Megköszönték neki: 13 alkalommal
Sziasztok!

Egy full alap regisztrácót szeretnék megcsinálni, ami sikerült is csak aztán valamiért most meg nem műküdik és az a baj, hogy nem tudom mit írhattam át benne, ami miatt nem megy. :|
A html-es rész működik, de az adatokat nem menti el az adatbázisba.


Szvl azt szeretném kérni, hogy valaki nézze át, hogy hol lehet benne a hiba.
Illetve egy kérdésem lenne, hogy az action="index.php" rész pontosan mit takar, tahát, hogy mennyire fontos mit írok az "index.php" helyett.

HIBAÜZENET: Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása sorám

Valahogy bele kellene írni(csak nem tudom hova és mit), ha lehet a csati kódba, hogy írjon ki vmi mysql hibát, mert ez így nem konkrét.

Előre is köszi!

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/ ... 23kep1.jpg
https://www.kephost.com/images/2018/02/04/kep2.jpg
https://www.kephost.com/images/2018/02/04/kep3.jpg

Kód:
<?php 
   $db= new mysqli('localhost','id4634606_username1','jelszo','id4634606_users');

   if (isset($_POST['submit'])) {
      $email = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['email']);
      $password = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['password']);

      $sql = "INSERT INTO users(date, email, password) VALUES (NOW(),'$email','$password')";
      $db->query($sql);


   }
   $db->close();
?>
<html>
<head> <meta charset="UTF-8" />
</head>
<form action="index.php" method="POST">
   email:<input name="email" type="text"/>
   jelszó<input name="password" type="password"/>
   <input name="submit" type="submit"/>
</form>
</html>

_________________
2021.03.01-re rem. készen lesz az új SNIPER szerverem RENGETEG egyedi dologgal megfűszerezve.
De nem lövök le előre semmit :)


A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára ZiT3K 2018.02.05. 16:17-kor.

Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.05. 07:48 
Offline
Tiszteletbeli

Csatlakozott: 2010.02.04. 19:12
Hozzászólások: 3527
Megköszönt másnak: 26 alkalommal
Megköszönték neki: 180 alkalommal
ZiT3K írta:
Illetve egy kérdésem lenne, hogy az action="index.php" rész pontosan mit takar, tahát, hogy mennyire fontos mit írok az "index.php" helyett.[/size]

Arra a php fájlra küldi az adatokat a form, tehát azt ird oda, ahol van a PHP rész ami feldolgozza a formot. (ha egy fájlba van, akkor elég a # jel is)

_________________
http://www.ebateam.eu/

Ők köszönték meg IrOn nek ezt a hozzászólást: ZiT3K (2018.02.05. 08:20)
  Népszerűség: 2.27%


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.05. 08:19 
Offline
Jómunkásember
Avatar

Csatlakozott: 2013.12.15. 19:13
Hozzászólások: 419
Megköszönt másnak: 212 alkalommal
Megköszönték neki: 13 alkalommal
IrOn írta:
Arra a php fájlra küldi az adatokat a form, tehát azt ird oda, ahol van a PHP rész ami feldolgozza a formot. (ha egy fájlba van, akkor elég a # jel is)


Igen azt láttam vidiben, hogy utána azt a pl.: .php -t nyitotta meg csak itt ugye egyben van a csati meg a html és ez érdekelt, hogy ilyenkor hogy s mint.

_________________
2021.03.01-re rem. készen lesz az új SNIPER szerverem RENGETEG egyedi dologgal megfűszerezve.
De nem lövök le előre semmit :)


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ZiT3K 2018.02.05. 21:26-kor.

Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.05. 09:58 
Offline
Fórum Moderátor
Avatar

Csatlakozott: 2014.05.01. 13:18
Hozzászólások: 617
Megköszönt másnak: 59 alkalommal
Megköszönték neki: 97 alkalommal
ZiT3K írta:
IrOn írta:
ZiT3K írta:

Arra a php fájlra küldi az adatokat a form, tehát azt ird oda, ahol van a PHP rész ami feldolgozza a formot. (ha egy fájlba van, akkor elég a # jel is)


Igen azt láttam vidiben, hogy utána azt a pl.: .php -t nyitotta meg csak itt ugye egyben van a csati meg a html és ez érdekelt, hogy ilyenkor hogy s mint.
Köszi, már csak a csatlakozásnál van hiba, de nem tudom mi pedig jo volt...


Ha hiba van szokott írni hibát is. Pontosan mit ír?

_________________
rwT* Team | Szerverek!

Különleges játékélmény különleges szerverektől.
Bővebb információkért nézz az alábbi tartalmak után.

( FaceBook ) ( YouTube ) ( Web ) ( GameTracker )

Ők köszönték meg JohanCorn nek ezt a hozzászólást: ZiT3K (2018.02.05. 15:12)
  Népszerűség: 2.27%


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.05. 15:12 
Offline
Jómunkásember
Avatar

Csatlakozott: 2013.12.15. 19:13
Hozzászólások: 419
Megköszönt másnak: 212 alkalommal
Megköszönték neki: 13 alkalommal
Frissítettem az 1. posztot ott a hibaüzi

Megoldódott..... A próba kedvéért megnéztem, hogy ha letörlöm FTP-ről az általam használt .php-t és beírom a weboldalt.php-t akkor is megjeleníti-e és megjelenítette még vagy 5x és csak utána írta ki, hogy nem elérhető, szvl kicsit lassú a feldolgozás....
Szvl csak várni kell, hogy feldolgozza....



Annyi kérdésem lenne viszont még, hogy a pontos időt hogyan tudom lekérdezni, hogy pontosan tudjam mikor regisztrált ill. az IP címét és itt kérdésem, hogy csak ezt az internetes ip címét lehet lekérdezni vagy a szgépnek vmi azonosítóját szvl, hogy milyen elérhető lekérdezések vannak még és hova, mit írjak, köszi előre is!

_________________
2021.03.01-re rem. készen lesz az új SNIPER szerverem RENGETEG egyedi dologgal megfűszerezve.
De nem lövök le előre semmit :)


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.05. 18:32 
Offline
Tiszteletbeli

Csatlakozott: 2010.02.04. 19:12
Hozzászólások: 3527
Megköszönt másnak: 26 alkalommal
Megköszönték neki: 180 alkalommal
ZiT3K írta:
Frissítettem az 1. posztot ott a hibaüzi

Megoldódott..... A próba kedvéért megnéztem, hogy ha letörlöm FTP-ről az általam használt .php-t és beírom a weboldalt.php-t akkor is megjeleníti-e és megjelenítette még vagy 5x és csak utána írta ki, hogy nem elérhető, szvl kicsit lassú a feldolgozás....
Szvl csak várni kell, hogy feldolgozza....



Annyi kérdésem lenne viszont még, hogy a pontos időt hogyan tudom lekérdezni, hogy pontosan tudjam mikor regisztrált ill. az IP címét és itt kérdésem, hogy csak ezt az internetes ip címét lehet lekérdezni vagy a szgépnek vmi azonosítóját szvl, hogy milyen elérhető lekérdezések vannak még és hova, mit írjak, köszi előre is!

mysql mező beállitásainál belehet állitani, hogy alapból a jelenlegi idő kerüljön a mezőbe új sor létrehozásakor, tipus: TIMESTAMP, mező default értéke meg CURRENT_TIMESTAMP
user ip cime: $_SERVER['REMOTE_ADDR']
mást nem igazán kérsz le

_________________
http://www.ebateam.eu/

Ők köszönték meg IrOn nek ezt a hozzászólást: ZiT3K (2018.02.05. 18:47)
  Népszerűség: 2.27%


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.05. 18:47 
Offline
Jómunkásember
Avatar

Csatlakozott: 2013.12.15. 19:13
Hozzászólások: 419
Megköszönt másnak: 212 alkalommal
Megköszönték neki: 13 alkalommal
IrOn írta:
mysql mező beállitásainál belehet állitani, hogy alapból a jelenlegi idő kerüljön a mezőbe új sor létrehozásakor, tipus: TIMESTAMP, mező default értéke meg CURRENT_TIMESTAMP

A hiba, hogy így írja ki: 2018-02-05 17:41:55 pedig az idő 18:41:55-volt. Ez hogyan orvosolható?

IrOn írta:
user ip cime: $_SERVER['REMOTE_ADDR']

Illetve ezt az ip-s dolognál a php-ban mit és hova írjak pontosan(ezt légyszi írd bele) + az ip oszlopjának az adatbázisban milyen tulajdonságai legyenek?

Valamint azt hol tudom beállítani, hogy az adatbázisban a legújabb regisztrált tagot ne legalulra, hanem legfelülre tegye?

_________________
2021.03.01-re rem. készen lesz az új SNIPER szerverem RENGETEG egyedi dologgal megfűszerezve.
De nem lövök le előre semmit :)


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.06. 18:26 
Offline
Tiszteletbeli

Csatlakozott: 2010.02.04. 19:12
Hozzászólások: 3527
Megköszönt másnak: 26 alkalommal
Megköszönték neki: 180 alkalommal
a szerver idejet adja meg a current_timestamp, szval szerveren van rossz ido beallitva, vagy nem is Mo-n van a szerver

$_SERVER['REMOTE_ADDR'] --> ezt kiirathatod, beirathatod barmit csinalhatsz vele, ez tartalmazza az user ipjet

gondolom phpmyadminozol, rendezed mas szerint. minek azt felcserelni?:D

_________________
http://www.ebateam.eu/

Ők köszönték meg IrOn nek ezt a hozzászólást: ZiT3K (2018.02.06. 23:02)
  Népszerűség: 2.27%


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.06. 18:45 
Offline
Jómunkásember
Avatar

Csatlakozott: 2013.12.15. 19:13
Hozzászólások: 419
Megköszönt másnak: 212 alkalommal
Megköszönték neki: 13 alkalommal
IrOn írta:
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] --> ezt kiirathatod, beirathatod barmit csinalhatsz vele, ez tartalmazza az user ipjet


$_SERVER['REMOTE_ADDR'] Ezt hogyan használjam az lenne a kérdés, tehát hova mit írjak a php-ban illetve az adatbázisban ugye kell neki egy új oszlop és az PONTOSAN milyen beállításokat kapjon? pl mint volt a current_timestamp stb. ezekre a beállításokra vagyok kivancsi.

köszi, igen, szájbarágosan kérném, mert nem értek hozzá úgy sajnos, köszi :| :/

Továbbá, ha a jelenlegi, ezen részt: action="#"
átírom erre: action="https://www.google.hu/"
hogy a google.hu ra írányítson egyből, akkor már nem menti el a reg. adatokat az adatbázisba, miért?
Ill. hogyan orvosolható?


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
HozzászólásElküldve: 2018.02.08. 12:46 
Offline
Tiszteletbeli

Csatlakozott: 2010.02.04. 19:12
Hozzászólások: 3527
Megköszönt másnak: 26 alkalommal
Megköszönték neki: 180 alkalommal
ZiT3K írta:
IrOn írta:
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] --> ezt kiirathatod, beirathatod barmit csinalhatsz vele, ez tartalmazza az user ipjet


$_SERVER['REMOTE_ADDR'] Ezt hogyan használjam az lenne a kérdés, tehát hova mit írjak a php-ban illetve az adatbázisban ugye kell neki egy új oszlop és az PONTOSAN milyen beállításokat kapjon? pl mint volt a current_timestamp stb. ezekre a beállításokra vagyok kivancsi.

köszi, igen, szájbarágosan kérném, mert nem értek hozzá úgy sajnos, köszi :| :/

Továbbá, ha a jelenlegi, ezen részt: action="#"
átírom erre: action="https://www.google.hu/"
hogy a google.hu ra írányítson egyből, akkor már nem menti el a reg. adatokat az adatbázisba, miért?
Ill. hogyan orvosolható?

ez a "$_SERVER['REMOTE_ADDR']" olyan mint egy változó, szóval ez tárolja a felhasználó ip cimét, ugyan úgy hozzáadod, amikor létrehozod a felhasználót.
mivel van benne ".", nem csak számokat tartalmaz ezért VARCHAR mezőként kell létrehozni és egy 30as hossz biztos elég neki

2. azért mert ilyenkor a google-nak küldi el a form adatait, és nálad már nem fut le a php rész, szval az action részhez azt kell irni, ahol a te php fájlod van, ami le kell, hogy fusson

_________________
http://www.ebateam.eu/


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1 2 Következő


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég


Nyithatsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
Portal: Kiss Portal Extension © Michael O'Toole