hlmod.hu

Magyar Half-Life Mód közösség!
Pontos idő: 2020.02.23. 09:21Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 30 felhasználó van jelen :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 26 vendég

A legtöbb felhasználó (652 fő) 2015.05.25. 22:38-kor tartózkodott itt.

Regisztrált felhasználók: Csabika20034, Google [Bot], norbee.16, ✪ BeNiCh' az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján

Utoljára aktív
Ahhoz hogy lásd ki volt utoljára aktív, be kell jelentkezned.Az oldal teljeskörű
használatához regisztrálj.

Regisztráció

Kereső


Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server
HozzászólásElküldve: 2019.01.15. 19:19 
Offline
Tiszteletbeli
Avatar

Csatlakozott: 2012.10.09. 13:48
Hozzászólások: 1436
Megköszönték neki: 167 alkalommal
Sziasztok!

Be szeretném nektek mutatni új, teljesen egyedi fejlesztésű játékszerverünket, ami a Diwat[#26][BattleRoyale]-Server névre hallgat. A névből már kiderül, hogy mit is takar és hogy ismét odatettük magunkat, de bővebb, pontosabb információkat lentebb olvashattok. :)

A játék még fejlesztés alatt áll. Egyenlőre még nincs kész, de igyekszünk, emiatt az alábbi bevezető is módosulhat később... :)

Szervernév: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server
Cím: 94.199.180.130:28900 Ha ide kattintasz, a steam automatikusan felcsatlakozik a játékszerverree!
Férőhely: 32
Mod: Diwat[#26][BattleRoyale] - v1.0.0/beta
Szerver részletes leírása, képekkel: Elolvasom
Weboldalunk: http://diwat26.hu/
Facebook: http://facebook.com/diwat26clan
Teamspeak3: Csatlakozom
Steam: https://steamcommunity.com/groups/diwat26

Bevezető
"Mi az a BattleRoyale?" - hangzik el a kérdés sokaktól. A BattleRoyale játékmód lényege az alábbi:

 • A szabály és a játék lényege pofon egyszerű: a játékban az győz aki a biztonságos zónában utoljára élve marad.
Kicsit bővebben:
 • Mindenki mindenki ellen van. Emiatt a játékos célja az, hogy mindenkit megöljön, vagy legalább utolsónak élve maradjon úgy, hogy a biztonságos zónán belül, egyre közelebb kerülnek egymáshoz a játékosok.

A mi BattleRoyale játékmódunk is erre épül: a játékosok a pálya legszélén kezdenek, egy késsel. A kör kezdetekor célszerű egy fegyvert keresni. A fegyvereket jól látható helyen helyeztünk el a pályán.
Érdemes olyan fegyvert választani, ami a játékos stílusának kedvez: távcsöves fegyvert bújkálós-vadászáshoz, gépfegyvert a gyors ölésekhez, shotgunt közelharcra. Kinek mi... :) A fegyver tulajdonsága megegyezik az alap Counter-Strike játékban lévőhöz, így aki már sokat játszott, az tudja, mi kell neki.
Azonban nem szabad sokáig keresgélni: a biztonságos zóna egy idő után szűkül. Ha a biztonságos zónán kívül maradsz, elég nagy károkat fog okozni benned, sebződsz. Így a zónákkal fenntartható a pörgős játékmenet.

"Miért olyan különleges a Diwat[#26][BattleRoyale]-Server?" - kérdezheted. Nos, erre is tudunk választ adni:
 • Teljesen egyedi fejlesztésű játékmód. Ilyet sehol máshol nem találsz. A titok igazából a pályában keresendő, de ehhez létre kellett hozni egy olyan rendszert, amivel ki tudjuk használni a benne rejlő lehetőségeket.
 • Új típusú pályák, ami megfelel a játékmódnak. A lehető legszélesebb kellett (8192x8192 e. széles). Azonban egy üres pálya nem túl szerencsés, így kellenek rá tárgyak, blokkok, épületek. Elsőnek a Steam Workshopban található br_electrified pályát választottuk, ami megfelel a Counter-Strike játékba való importálás feltételeihez. A pályalista később bővülni fog.
 • Dinamikus pályaelem kezelés: leszámítva néhány fix elemet, a pálya egyes részeire különböző, mindig változó elemek kerülnek. Így mondhatjuk azt, hogy sosincs ugyan olyan pályarész. Lehet az egyik körben egy ponton torony van, aztán a következő körben fel akarsz oda menni egy AWP-vel, de hoppá, egy épület van helyette.
 • A Webshop: Ha netán a másik játékos, vagy a zóna megsebzett, nem kell aggódnod! Lehetőséged van a Webshopból különböző tárgyak megvételére és használatára. Az tárgyak és tulajdonságaik lentebb részletezve vannak.
 • Pörgős játékmenet:
  • Sok fegyver található a pályán, de lőszer annál kevesebb! Vagy tartalékolsz, vagy eszetlenül költheted a pénzed lőszerre. :D
  • 32 játékos egy relatíve nagy pályán. Azonban nem biztos, hogy jut minden játékosnak fegyver az elején. De ezért van a késed. :)
  • A minden körben változó elemek új útirányt, pozíciókat adhatnak.
  • Nem elég darálni a játékost, figyelni kell a zónára is! Ne feledd, csak egy maradhat!
  • Nem biztos, hogy okos döntés rögtön befutni a pálya közepéhez: a külső épületekről könnyen belátható a pálya közepe is!
  • Úgy is lehet nyerni, hogy nem sütöd el a fegyvered. Nem biztos, hogy a hangzavar a legjobb taktika. Lehetőségek tárháza áll rendelkezésedre. Elbújhatsz, elhúzhatod az utolsó másodpercig is a mozgást, nincs korlátozás. Azt megteszi helyettünk a zóna. :)


Regisztráció / Belépés
A szerveren minden statisztikát eltárolunk és pontozzuk a játékosokat (erről részletesebben a "Statisztika és pontok" résznél). Ahhoz, hogy vezethesd a statisztikád és pontokat gyűjts, egy regisztrációra lesz szükséged.
Regisztrálni tudsz a szerveren az M betű megnyomásával előugró főmenüben, illetve a(z) http://diwat26.hu/ weboldalunkon is!
Alapesetben a szerver megkérdezi belépéskor, hogy bejelentkezel vagy regisztrálsz-e, de ha esetleg véletlenül elnyomtad, akkor a főmenüben levő "Regisztráció/Bejelentkezés" menüpontban ezt be tudod pótolni.
Ha már van egy felhasználód regisztrálva nálunk, nyugodtan bejelentkezhetsz azzal is, nem kell újat létrehozni! ;)

Osztag rendszer:
A [BattleRoyale] v1.2.2 frissítés óta a játékosok kisebb csapatokban játszhatnak egymással.
Miért jó osztagban játszani?
 • A csapattagokat jól látható módon megkülönböztetjük, hogy véletlenül se öljék meg egymást (lásd a fentebbi képen a zöld auróval jelzett játékos)!
 • A csapattagok team_chatben kommunikálhatnak független attól, hogy él-e még (U betű alapesetben, [Osztag neve] Játékos: ez egy üzenet-ként jelenik meg).
 • A győzelmi pontokat mindenki megkapja külön, Osztag pont címen (lentebb részletezem a pontokat, statisztikákat).
Azonban nem csak előnye van, így inspiráljuk a játékosokat a lehető legjobb teljesítményre:
 • A vesztett körök után járó pontokat mindenki megkapja.
 • Csapattárs ölésért minden csapattagnak -5 Osztagpont, illetve a gyilkosnak pár ponttal is kevesebb lesz (lentebb részletezem)!

Webshop:
Ha netán a másik játékos, vagy a zóna megsebzett, nem kell aggódnod! Lehetőséged van a Webshopból az alábbi tárgyak megvételére és használatára:
 • Elsődleges lőszer: Sok fegyver található a pályán, de lőszer annál kevesebb! Vagy tartalékolsz, vagy eszetlenül költheted a pénzed lőszerre. Ha daráló vagy, akkor bizony az ölésekért járó jutalmadat erre fogod költeni. De lehet, hogy te nyersz! Aznban csak egy körben egyszer vásárolható, a költség pedig fegyverfüggő!
 • Másodlagos lőszer: Ha netán elpazaroltad az elsődleges lőszercsomagod és nem tudsz venni, ne aggódj, van még tartalék! Ott a pisztoly! Gyenge, de ha nincs más, jó az is! Körönként háromszor vásárolhatsz és olcsóbb is, mint az elsődleges, a költség fegyverfüggő!
 • Kevlár (mellény): Elengedhetetlen a mellény, ha nem akarsz gyorsan meghalni. Csak egyszer lehet venni, 650$-ért! Életet menthetsz vele!
 • Kevlár + Helmet (mellény + sisak): Lehet érdemesebb a biztosra menni. 1000$-ért, körönként egyszer megérheti. Ha már vettél sima mellényt, de el kéne a sisak, akkor csak 350$-ba kerül a sisak, de ha már sérült a mellényed, az is cserére kerül. 1000$-ért.
 • Adrenalin: Nicolas Cage-nek bevált az adrenalin fecskendő, túl is élt egy bombázást a sérüléseivel. 1000$-ért teljesen regenerálódsz, 100HP-ra. Kétszer is akár egy körben!
 • Kötszer: Ha csak kicsit sérülsz, nem biztos megéri használni a tűt (hacsak nem vagy drogos). 500$-ért +50HP-ra regenerálódsz. Háromszor egy körben! Érdemes akkor használni, ha nem vagy kutyaszorítóban és/vagy csak keveset kell utántölteni. Ideiglenes megoldásnak jó.
 • Gránát: - mondta a katona és felszámolt egy német bunkert. Nem is rossz egy olyan szerkezettől, ami 300$, egyszer szól, de nagyot!
 • Flashbang: - Hogy ne lássanak. kétszer egy körben, 200$-ért. Nem mint Harry Potter köpenye... PFf...
 • Smoke gránát: - Füstösök figyelem! Az amúgy is kevés FPS-t befolyásolhatod egyszer egy körben, 300$-ért. Tuti taktika! :D


Statisztika és pontok:

A játékos minden eredményét elmentjük statisztika formájában és az alapján pontozzuk is őt! Így nyomon lehet követni a játékos eredményeit is, ők pedig (majd) beválthatják pontjaikat hasznosabb dolgokra.
A játékosok az alábbiakért ennyi pontokat kaphatnak:

Mindent pontozunk és nyomon követjük a játékosokat. Látjuk, ki mennyit:
 • Ölt: 1 pont/eset
 • Ölt, fejlövéssel: +3 pont/eset
 • Halt: -1 pont/eset
 • Halt, öngyilkossággal: -1 pont/eset (zóna általi halál ennek számít)
 • Hány kört nyert meg: +5 pont/eset
 • Hány kört nyert meg osztagban: +2 pont/eset
 • [b]Hány kört veszített: -1 pont/eset
 • Hány kört veszített osztaban: -1 pont/eset
 • Hány csapattársat ölt: -5 osztagpont és pont/eset
 • Mennyit játszott
A pontokat érdemes gyűjteni, mert később beváltható lesz kreditre. Szóval tessék nem veszíteni! :)


// End of code here //

Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani! Aki segített a mod fejlesztésében, hibajavításában, vagy netán új ötletet adott! Számítunk a véleményedre, kérjük oszd meg velünk ötleteidet!


Kövesd figyelemmel a fejlesztést (képekkel illusztrálva a változás):

Bejelentő: https://www.facebook.com/diwat26clan/posts/2595200710497663
2018.12.19. - helyzetjelentés https://www.facebook.com/diwat26clan/posts/2618218028195931
2019.01.03. - helyzetjelentés https://www.facebook.com/diwat26clan/photos/a.194841147200310/2650202328330834
2019.01.20. - helyzetjelentés https://www.facebook.com/diwat26clan/posts/2687373511280382
2019.01.25. - megnyitó dátum https://www.facebook.com/diwat26clan/photos/a.194841147200310/2698251323525934
2019.01.29. - UPDATE: v1.1.1 http://diwat26.hu/index.php/welcome/news_info/181
Kép Kép Kép Kép Kép
2019.02.18.- UPDATE: v1.2.2 http://diwat26.hu/index.php/welcome/news_info/182
Kép
2019.06.05.- UPDATE: v1.2.4 http://diwat26.hu/index.php/welcome/news_info/188
Kép

Régi banner:
Csatolmány:
50543920_2698251326859267_4735980641101807616_o.jpg
50543920_2698251326859267_4735980641101807616_o.jpg [ 209.37 KiB | Megtekintve 765 alkalommal ]


Kép

_________________
Minden jót! :)


A hozzászólást 12 alkalommal szerkesztették, utoljára BeepBeep 2019.06.05. 21:01-kor.

Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server
HozzászólásElküldve: 2019.01.25. 19:17 
Offline
Tiszteletbeli
Avatar

Csatlakozott: 2012.10.09. 13:48
Hozzászólások: 1436
Megköszönték neki: 167 alkalommal
Lezajlottak az utolsó tesztelések!!!
Amit rögtön észrevettem, javítottam. Minden más későbbi kiegészítőként, update-ként fog bekerülni.

Már csak élesíteni kell, kivenni a debug (fejlesztői) üzeneteket, átnézni mindent.
Így kihirdetem a nyitás időpontját, nem is húzom tovább:

Mod: Diwat[#26][BattleRoyale][Mod] - v1.0.0
Szerver: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server: 94.199.180.130:28900
Nyitás: 2019. január 26., 10:00!
Weboldal: http://diwat26.hu/index.php/server/serverinfo/64
Mod leírása: http://diwat26.hu/index.php/motd/br

Amire számítani lehet:
- Teljesen új, hangulatos játékmenet (a teszelések során többnyire pozitív értékeléseket, véleményeket kaptam).
- Új, a lehető legnagyobb szélességű pálya. Ami miatt elképzelhető, hogy sajnos a gyengébb gépek már nem fognak elfutni 30 FPS-el!!!!! (AMD FX-4130, Radeon HD6670-nel tartottam a 40 fps-t).
- Pörgős, darálós, taktikázós játékmenet. :)

Készüljetek! :)

_________________
Minden jót! :)


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 20:00 
Offline
Tiszteletbeli
Avatar

Csatlakozott: 2012.10.09. 13:48
Hozzászólások: 1436
Megköszönték neki: 167 alkalommal
[BattleRoyale] - UPDATE: v1.1.1

A linkre kattintva bővebb infókat találtok a frissítésről:
http://diwat26.hu/index.php/welcome/news_info/181

Kép Kép Kép Kép Kép

_________________
Minden jót! :)


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BeepBeep 2019.06.05. 21:02-kor.

Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server
HozzászólásElküldve: 2019.02.18. 18:52 
Offline
Tiszteletbeli
Avatar

Csatlakozott: 2012.10.09. 13:48
Hozzászólások: 1436
Megköszönték neki: 167 alkalommal
[BattleRoyale] - UPDATE: v1.2.2

A linkre kattintva bővebb infókat találtok a frissítésről:
http://diwat26.hu/index.php/welcome/news_info/182

Kép

_________________
Minden jót! :)


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BeepBeep 2019.06.05. 21:02-kor.

Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
 Hozzászólás témája: Re: Diwat[#26][BattleRoyale]-Server
HozzászólásElküldve: 2019.06.05. 20:49 
Offline
Tiszteletbeli
Avatar

Csatlakozott: 2012.10.09. 13:48
Hozzászólások: 1436
Megköszönték neki: 167 alkalommal
[BattleRoyale] - UPDATE: v1.2.4

A linkre kattintva bővebb infókat találtok a frissítésről:
http://diwat26.hu/index.php/welcome/news_info/188

Kép

_________________
Minden jót! :)


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
   
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nyithatsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség és a hlmod.hu csapata
Portal: Kiss Portal Extension © Michael O'Toole